HODOČAŠĆE NA KRIVODOL JELINU GROBU

28 rujna, 2019

Post By : Admin

Prošle godine 14. listopada u nama susjednoj župi Sv. Ilije Proroka Kruševo, u selu Krivodol, pronađene su, ekshumirane i ispitane kosti Jele s Krivodola koju puk te župe i šire smatra mučenicom. Biskup Ratko je tada predvodio svetu misu i sprovodnu povorku te su njene kosti položene u novoizgrađeni grob na istom mjestu gdje su i pronađene. Svake godine u prvu nedjelju listopada organizira se misno slavlje na spomen Jelinog mučeništva. Do sada je prostor uređen i kako nam župnik don Ljubu piše u dogledno vrijeme na prikladnom mjestu će se u Jelinu čast izgraditi (u što nesumnjamo) kapelica posvećena Kraljici krunice koja se slavi 7. listopada.

Pozivam sve župljane da se u nedjelju, 6. listopada, u 11 sati priključe i našem župnom hodočašću na Jelin grob. Zna se, kako nam priča župnik Kruševa, da su mnogi hodočastili kroz sve ove godine na Jelin grob. Mnogi od njih su u sovjim potrebama uslišani i to pripisuju Jelinu zagovoru.

U nedjelju, 6. listopada, u našoj župi bit će tiha misa za narod u 8 sati na Crkvinama, a na Slipčićima u 9 sati te se nadam da ćemo se u većem broju svi vidjeti u 11 sati na misi na Krivodolu.