25 travnja, 2020

Post By : Admin

Crkveni križ Čitluk organizira prikupljanje pomoći za potrebite.

Od početka pojave koronavirusa COVID–19 volonteri i zaposlenik Crvenog križa Čitluk stoje na usluzi Brotnjacima u potrebi, bilo da je riječ o osobama koje imaju više od 65 godina, osobama u samačkim domaćinstvima, osobama u samoizolaciji koje nemaju pomoć od obitelji i drugih ili pripadaju bilo kojoj drugoj skupini kojoj je potrebna pomoć. U novonastaloj situaciji Crveni križ Čitluk vodio je i vodi brigu o svojim redovnim korisnicima, ali i ostalima dostavljajući im hranu, lijekove i druge potrepštine.

Pred Uskrs pomogli smo preko 50 obitelji koje nemaju dovoljno sredstava za svoje materijalne potrebe, starijim osobama koje žive kao samci, obiteljima s raznim zdravstvenim poteškoćama i dr. Kako bismo ponovno pomogli obiteljima koje nemaju dovoljno sredstva za osnovne egzistencijalne potrebe, ali i podigli svijest javnosti o potrebama tih skupina ljudi, organizirati ćemo u suradnji sa Vama poštovane Broćanke i Brotnjaci akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenski potrepština za potrebite u Brotnju.

Akciju ćemo započeti u utorak, 28. 4. 2020., i akcija će trajati do petka, 1. 5. 2020., od 9-13 sati u holu/predvorju Kino dvorane u Čitluku gdje će volonteri Crvenog križa Čitluk zaprimiti Vaš dar. Humanitarni paketi koje prikupimo naši će volonteri uručiti najugroženijim osobama kao znak humanosti, ljudske solidarnosti i da nisu u ovim teškim vremenima zaboravljeni.

Svi oni koji sada, iz bilo koji razloga nisu u mogućnosti dostaviti prehrambene proizvode i higijenske potrepštine a žele pomoći potrebitima mog to učiniti uplatom određenog novčanog iznosa na naš žiro račun broj; 3381202200319591 (KM) kod UniCredit Bank d.d.,opis/svrha plaćanja: COVID-19, Adresa: CRVENI KRIŽ ČITLUK, Kralja Tomislava 85, 88260 Čitluk.

Sve nas koji smo na terenu u ovoj prigodi ovakve donacije prvenstveno raduju jer znamo da ste Vi uz nas, a s obzirom na izvanredne okolnosti novčane donacije predstavljaju i vrlo praktičnu pomoć.

Stoga zahvaljujemo svim našim prošlim i budućim donatorima koji i na bilo koji način sudjeluju u pomaganju za sve potrebite u ovim okolnostima.

Svima želimo dobro zdravlje i primjenjujete preporuke struke.

Crveni križ Čitluk